Maksa mitä haluat

79c529c528848803933fd196d6d568a9cb913197

Humble Bundle on (peli)paketti, jossa käyttäjä itse saa päättää, paljonko peleistään maksaa. Konsepti on siis mitä yksinkertaisin. Valitset sopivaksi näkeväsi summan ja siirrät rahaa. Vastapalveluksena saat yleensä DRM-vapaita pelejä, jotka voi joko ladata suoraan selaimella tai vaihtoehtoisesti bittorrentilla. Monista peleistä on tarjolla vielä Steam-avaimet ja nyt uusimmassa myös Origin-avaimet. (Duh, se on Origin-bundle)

Idea on mielestäni suorastaan loistava. Kaikki alkoi siitä, kun ensimmäistä bundlea koitettiin muodostaa. Silloin pelin kehittäjät ilmoittivat, että julkaisevat pelit ilman DRMää, mikäli saavat miljoona (IIRC) dollaria kasaan. Ja laittavatpa vielä ison siivun hyväntekeväisyytenkin. Sen jälkeen uusia bundleja on nähty iso liuta, milloin teeman ja milloin pelintekijän mukaan kasaan kerättyinä. Pelien lisäksi tarjolla on ollut myös e-kirjoja ja musiikkia. Toteutus kuitenkin on ollut kautta linjain sama. Toisinaan vain pelin kehittäjät ovat jääneet ilman lahjoitusrahoha ja kaikki on mennyt humble-tippiin ja hyväntekeväisyyteen.

Antamalla ihmisille vapaat kädet valita, mitä maksaa paketista, päädytään perstuntuma™-tutkimuksen mukaan noin 5 dollarin keskilahjoituksiin. Se ei ehkä ole paljoa, mutta toisaalta suurin osa summasta menee yleensä hyväntekeväisyyteen. Moni pelaaja tuskin muuten antaisi mitään, joten lienee se tyhjää parempi. Kehittäjille puolestaan pelin julkaiseminen uudessa paikassa on vain plussaa. Näin se mainostaa “itse itseään” ja joku mattimyöhäinen saattaa sen myöhemmin “täydellä hinnalla” ostaa. Lisää kuluja siitä ei tule.

Näiden harvemmin toteutuvien bundlejen lisäksi saatavilla on ollut pitkään myös weeklyjä, joissa on viikon ajan tarjolla… jotain. Linkki niihin löytyy Humble indie Bundlen etusivulta. Toisinaan sieltäkin löytää jotain katsomisen arvoista.

Suosittelen ehtimään vielä nykyiseen – siinä saa yli keskiarvon (4,82 kun viimeksi tarkistin) maksalla itselleen BF3 ja The Sims 3!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>