Musiikkia kaapin päältä

Virittelin tässä eräs päivä Rasberry Pitäni. Laite päätyi yläkaappin johtoryppään kera. Yksi johdoista vie kaiuttimiin, yksi virtalähteeseen ja usbiportista löytyy wlan-palikka. Laitteesta saa siis ääntä ulos, kunhan keksii, mitä haluaa kuunnella.

Ajatuksenani oli alunperin kikkailla jotenkin despotifyn kanssa siten, että saan selaimen kautta ohjattua musiikkia riippumatta päätelaitteesta. Vaivoihin oli lääke, mutta myös parempi ratkaisu – mopidy. Asetaminen sujui juuri niinkuin verkossa neuvottiin, mutta käyttämisen kanssa minulla tuli ymmärryskatkoksia. Aluksi oli asetukset väärässä paikassa ja sitähän sitten tuli ihmeteltyä kissojen ja koirien kanssa. Lopulta oikea paikka löytyi osoitteesta ~/.config/mopidy/mopidy.conf

Onneksi ongelmat eivät siihen loppuneet, vaan sittenhän pohdittiin, että miksi kukaan ei pääse mpd-tyyppiseen ratkaisuun käsiksi laitteen ulkopuolelta. Ajattelin vian löytyvän conffitiedostosta (missä se myös oli), mutta ratkaisu oli todella kiven takana. Olin ajatellut [mpd]-kohdassa riittävän, jos hostname on localhost, mutta silloin softa ei tuntunut hyväksyvän soittoja osoitteeseen 192.jotain.jotain… Joten lopulta alla oleva ratkaisu oli se, mihin päädyin. Hyväksytään siis soitot ihan mihin tahansa osoitteeseen, kunhan ne tulee perille ja oikeasta portista.

[mpd]
enabled = true
hostname = ::
port = 6600
password =
max_connections = 20
connection_timeout = 60

Mutta vielä ei päästy siihen, että musiikki kuuluisi kunnolla. Äänen kanssa oli nimittäin ongelmia, se kun ei meinannut hetken jälkeen toimia kunnolla. Ja taas Googlen pariin. Taaskaan en tuntunut olevan yksin, sillä ei mennyt montaa hetkeä että löysin ratkaisun. (Linkkaisin sen mielelläni, mutta olen jo unohtanut, mikä niistä kaikista tämä oli..) Vika oli taas configissa, tällä kertaa n alla. Alla olevalla sain popit soimaan.mixer = autoaudiomixer
mixer_track =
output = alsasink

Nyt ei puutu enää kuin hyvät softat, joilla spotify-päätettä käyttää. Jossain vaiheessa olisi kiva kytkeä myös Leap Motion kiinni Raspiin ja ohjata musiikkia sillä. Nyt toivoisin jotain, jolla pystyisin hakemaan koko Spotifyn katalogia, en vain soittolistoilta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>