Maksa mitä haluat

79c529c528848803933fd196d6d568a9cb913197

Humble Bundle on (peli)paketti, jossa käyttäjä itse saa päättää, paljonko peleistään maksaa. Konsepti on siis mitä yksinkertaisin. Valitset sopivaksi näkeväsi summan ja siirrät rahaa. Vastapalveluksena saat yleensä DRM-vapaita pelejä, jotka voi joko ladata suoraan selaimella tai vaihtoehtoisesti bittorrentilla. Monista peleistä on tarjolla vielä Steam-avaimet ja nyt uusimmassa myös Origin-avaimet. (Duh, se on Origin-bundle)

Idea on mielestäni suorastaan loistava. Kaikki alkoi siitä, kun ensimmäistä bundlea koitettiin muodostaa. Silloin pelin kehittäjät ilmoittivat, että julkaisevat pelit ilman DRMää, mikäli saavat miljoona (IIRC) dollaria kasaan. Ja laittavatpa vielä ison siivun hyväntekeväisyytenkin. Sen jälkeen uusia bundleja on nähty iso liuta, milloin teeman ja milloin pelintekijän mukaan kasaan kerättyinä. Pelien lisäksi tarjolla on ollut myös e-kirjoja ja musiikkia. Toteutus kuitenkin on ollut kautta linjain sama. Toisinaan vain pelin kehittäjät ovat jääneet ilman lahjoitusrahoha ja kaikki on mennyt humble-tippiin ja hyväntekeväisyyteen.

Antamalla ihmisille vapaat kädet valita, mitä maksaa paketista, päädytään perstuntuma™-tutkimuksen mukaan noin 5 dollarin keskilahjoituksiin. Se ei ehkä ole paljoa, mutta toisaalta suurin osa summasta menee yleensä hyväntekeväisyyteen. Moni pelaaja tuskin muuten antaisi mitään, joten lienee se tyhjää parempi. Kehittäjille puolestaan pelin julkaiseminen uudessa paikassa on vain plussaa. Näin se mainostaa “itse itseään” ja joku mattimyöhäinen saattaa sen myöhemmin “täydellä hinnalla” ostaa. Lisää kuluja siitä ei tule.

Näiden harvemmin toteutuvien bundlejen lisäksi saatavilla on ollut pitkään myös weeklyjä, joissa on viikon ajan tarjolla… jotain. Linkki niihin löytyy Humble indie Bundlen etusivulta. Toisinaan sieltäkin löytää jotain katsomisen arvoista.

Suosittelen ehtimään vielä nykyiseen – siinä saa yli keskiarvon (4,82 kun viimeksi tarkistin) maksalla itselleen BF3 ja The Sims 3!

Musiikkia kaapin päältä

Virittelin tässä eräs päivä Rasberry Pitäni. Laite päätyi yläkaappin johtoryppään kera. Yksi johdoista vie kaiuttimiin, yksi virtalähteeseen ja usbiportista löytyy wlan-palikka. Laitteesta saa siis ääntä ulos, kunhan keksii, mitä haluaa kuunnella.

Ajatuksenani oli alunperin kikkailla jotenkin despotifyn kanssa siten, että saan selaimen kautta ohjattua musiikkia riippumatta päätelaitteesta. Vaivoihin oli lääke, mutta myös parempi ratkaisu – mopidy. Asetaminen sujui juuri niinkuin verkossa neuvottiin, mutta käyttämisen kanssa minulla tuli ymmärryskatkoksia. Aluksi oli asetukset väärässä paikassa ja sitähän sitten tuli ihmeteltyä kissojen ja koirien kanssa. Lopulta oikea paikka löytyi osoitteesta ~/.config/mopidy/mopidy.conf

Onneksi ongelmat eivät siihen loppuneet, vaan sittenhän pohdittiin, että miksi kukaan ei pääse mpd-tyyppiseen ratkaisuun käsiksi laitteen ulkopuolelta. Ajattelin vian löytyvän conffitiedostosta (missä se myös oli), mutta ratkaisu oli todella kiven takana. Olin ajatellut [mpd]-kohdassa riittävän, jos hostname on localhost, mutta silloin softa ei tuntunut hyväksyvän soittoja osoitteeseen 192.jotain.jotain… Joten lopulta alla oleva ratkaisu oli se, mihin päädyin. Hyväksytään siis soitot ihan mihin tahansa osoitteeseen, kunhan ne tulee perille ja oikeasta portista.

[mpd]
enabled = true
hostname = ::
port = 6600
password =
max_connections = 20
connection_timeout = 60

Mutta vielä ei päästy siihen, että musiikki kuuluisi kunnolla. Äänen kanssa oli nimittäin ongelmia, se kun ei meinannut hetken jälkeen toimia kunnolla. Ja taas Googlen pariin. Taaskaan en tuntunut olevan yksin, sillä ei mennyt montaa hetkeä että löysin ratkaisun. (Linkkaisin sen mielelläni, mutta olen jo unohtanut, mikä niistä kaikista tämä oli..) Vika oli taas configissa, tällä kertaa n alla. Alla olevalla sain popit soimaan.mixer = autoaudiomixer
mixer_track =
output = alsasink

Nyt ei puutu enää kuin hyvät softat, joilla spotify-päätettä käyttää. Jossain vaiheessa olisi kiva kytkeä myös Leap Motion kiinni Raspiin ja ohjata musiikkia sillä. Nyt toivoisin jotain, jolla pystyisin hakemaan koko Spotifyn katalogia, en vain soittolistoilta…

Miksi teit sen?!

Poistin kaiken, mitä täällä oli nähtävissä – enkä kadu mitään :3

Nyt uuden sisällön luominen uudella formaatilla ei ole mikään suuri tuska ja voin aloitta halutessani alusta. En ole ollut järin aktiivinen blogaaja, joten kukaan tuskin menetti mitään. (Paitsi Poliisin SoMe-koulutus, joka linkkasi sivuilleni. Anteeksi)